söndag 19 januari 2014

Köttfärspaj

Köttfärspaj

Vi började med att sätta ugnen på 225°.

Pajdegen:
När vi gjorde pajdegen så la vi 1 ½ dl vetemjöl i en skål och sedan smulade vi sönder 50 g kallt margarin med fingertopparna. Därefter tillsatte vi 1 msk vatten och arbetade samman till en deg. Vi ställde sedan degen i kylskåpet en liten stund. Vi tryckte sedan ut pajdegen i en pajform.

Fyllningen:
Vi började med att skala och hacka löken. Vi fräste sedan den i margarin. Sen höjde vi värmen lite och tillsatte färsen. Vi skar sedan paprika och blandade ner i färsen. Vi tillsatte salt, timjan, chilisås och vetemjöl och rörde om. Till sist la vi i lite grönsaksbuljong och kalvfond. Därefter lät vi köttfärsröran koka ca 5 minuter. När röran kokat i ca 5 minuter la vi den på pajdegen i pajformen och strödde på lite ost och satte sedan in den i ugnen i ungefär 20 minuter.

Vi tänkte kanske inte jättemycket på tallriksmodellen när vi tillagade maten. Vi borde kanske haft någon grönsak/sallad till pajen, men vi hade i alla fall paprika i pajen. Annars fick vi protein från köttfärsen och kolhydrater från degen.


Jag jobbade med Ida den här gången och det gick bra! Ida gjorde degen och hjälpte till lite med fyllningen. Jag gjorde fyllningen. Jag tyckte pajen blev väldigt god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar