Köttfärspaj
Vi började med att sätta ugnen på
225°.

När vi gjorde pajdegen så la vi 1 ½ dl vetemjöl i en skål och sedan smulade vi sönder 50 g kallt margarin med fingertopparna. Därefter tillsatte vi 1 msk vatten och arbetade samman till en deg. Vi ställde sedan degen i kylskåpet en liten stund. Vi tryckte sedan ut pajdegen i en pajform.
Fyllningen:
Vi började med att skala och hacka
löken. Vi fräste sedan den i margarin. Sen höjde vi värmen lite
och tillsatte färsen. Vi skar sedan paprika och blandade ner i
färsen. Vi tillsatte salt, timjan, chilisås och vetemjöl och rörde
om. Till sist la vi i lite grönsaksbuljong och kalvfond. Därefter
lät vi köttfärsröran koka ca 5 minuter. När röran kokat i ca 5
minuter la vi den på pajdegen i pajformen och strödde på lite ost
och satte sedan in den i ugnen i ungefär 20 minuter.
Vi tänkte kanske inte jättemycket på
tallriksmodellen när vi tillagade maten. Vi borde kanske haft någon
grönsak/sallad till pajen, men vi hade i alla fall paprika i pajen.
Annars fick vi protein från köttfärsen och kolhydrater från
degen.
Jag jobbade med Ida den här gången
och det gick bra! Ida gjorde degen och hjälpte till lite med
fyllningen. Jag gjorde fyllningen. Jag tyckte pajen blev väldigt
god.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar