lördag 1 september 2012



Muffins

ca 15 st

Recept:
50 g margarin
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
1 ½ dl socker
½ dl vatten eller mjölk

Smaktillsatser:
2 msk kakao + 1 msk vaniljsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. ställ 15-20 muffinsformar på en plåt.
2. Smält margarinet i en kastrull och låt det svalna.
3. Blanda mjöl, bakpulver och smaktillsats i en liten skål.
4. Vispa ägg och socker poröst i en annan större skål.
5. Rör försiktigt ner mjölblandningen.
6. Rör ner det smälta margarinet.
7. Rör ner vatten eller mjölk i äggsmeten.
8. Häll upp smeten i formarna. Fyll dem till ungefär 2/3.
9. Ställ in plåten mitt i ugnen. Grädda ca 10 minuter.
10. Kontrollera med provnål om kakorna är färdiga. Stick provnålen mitt i en muffins.
Är nålen torr är kakorna färdiga.
11. Lägg muffinsen på ett bakgaller att svalna med bakduk över.

Jag jobbade med Razvan. Jag tyckte dem blev lite torra, men annars var dem goda. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar