torsdag 10 januari 2013

Jordgubbs- och hallonkräm


Jordgubbs- och hallonkräm

Ingredienser:
300 g bär
2-3 dl vatten
2-3 msk socker
1 ½ msk potatismjöl

Gör så här:
1. Börja med att skölja bären.
2. Koka upp vatten och socker och lägg sedan i bären.
3. Koka sedan till bären blir mjuka, ca 5 minuter.
4. Blanda ½ dl vatten och 1 ½ msk potatismjöl i en redningsbägare och skaka.
5. Häll sedan i redningen i en fin stråle och rör om hela tiden med en trägaffel för annars klimpar det sig.
6. Koka upp under omrörning och när man ser den första bubblan är krämen färdig.
7. Låt sedan krämen kallna under lock för annars blir det ett lätt skinn på krämen.

Idag jobbade jag med Sandra och det gick kanon! Krämen blev väldigt god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar