Jordgubbs-
och hallonkräm
Ingredienser:
300 g bär
2-3 dl vatten
2-3 msk socker
Gör så här:
1.
Börja med att skölja bären.
2. Koka
upp vatten och socker och lägg sedan i bären.
3. Koka sedan till bären blir mjuka, ca 5 minuter.
4. Blanda ½ dl vatten och 1 ½ msk potatismjöl i en redningsbägare och skaka.
5. Häll sedan i redningen i en fin stråle och rör om hela tiden med en trägaffel för annars klimpar det sig.
6. Koka upp under omrörning och när man ser den första bubblan är krämen färdig.
3. Koka sedan till bären blir mjuka, ca 5 minuter.
4. Blanda ½ dl vatten och 1 ½ msk potatismjöl i en redningsbägare och skaka.
5. Häll sedan i redningen i en fin stråle och rör om hela tiden med en trägaffel för annars klimpar det sig.
6. Koka upp under omrörning och när man ser den första bubblan är krämen färdig.
7. Låt
sedan krämen kallna under lock för annars blir det ett lätt skinn
på krämen.
Idag
jobbade jag med Sandra och det gick kanon! Krämen blev väldigt god.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar