Pepparkaksdeg
3 1/2 dl sirap
2
1/4 dl socker
300
g smör
850
g vetemjöl
3
ägg
1-2
msk kanel
1-2
msk nejlikor
1-2
msk ingefära
5
g bikarbonat
Gör
så här:
- Börja med att koka upp sirap och socker i en kastrull och ta sedan bort den ifrån värmen.
- Lägg i små smörklickar i siraps- och sockerblandningen och rör om tills allt smör smält. Låt det sedan kallna så att det är kallare än 68°.
- Lägg sedan i ägg, kanel, nejlikor och ingefära i blandningen. Blanda mjöl och bikarbonat i en annan skål och rör om.
- Rör sedan sakta ner mjölblandningen lite i taget.
- Förbered ett mjölat bakbord och arbeta samman degen tills den har en fin konsistent.
- Nu är degen färdig, så lägg den i en plastpåse. Lägg nu in degen i kylskåpet och låt den vara där i minst ett dygn.Jag jobbar med Sandra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar