torsdag 29 november 2012

Pepparkaksdeg


Pepparkaksdeg


Ingredienser
3 1/2 dl sirap 

2 1/4 dl socker 

300 g smör 

850 g vetemjöl 

3 ägg 

1-2 msk kanel 

1-2 msk nejlikor 

1-2 msk ingefära 

5 g bikarbonat 



Gör så här:
  • Börja med att koka upp sirap och socker i en kastrull och ta sedan bort den ifrån värmen.
  • Lägg i små smörklickar i siraps- och sockerblandningen och rör om tills allt smör smält. Låt det sedan kallna så att det är kallare än 68°.
  • Lägg sedan i ägg, kanel, nejlikor och ingefära i blandningen. Blanda mjöl och bikarbonat i en annan skål och rör om.
  • Rör sedan sakta ner mjölblandningen lite i taget.
  • Förbered ett mjölat bakbord och arbeta samman degen tills den har en fin konsistent.
  • Nu är degen färdig, så lägg den i en plastpåse. Lägg nu in degen i kylskåpet och låt den vara där i minst ett dygn.

    Jag jobbar med Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar