Bärgino och
kardemummakakor
Bärgino
Ingredienser:
400 g blandade bär
2 msk strösocker
50 g vit choklad,
tex Odense
Gör så här:
1. Sätt ugnen på
250°C.
2. Blanda bären,
sockret och potatismjölet och lägg upp i portionsformar eller i en
stor form.
3. Hacka den vita
chokladen och strö den över bären.
4. Gratinera mitt
i ugnen i ca 10 minuter eller tills chokladen fått
färg.
Kardemummakakor
Ingredienser:
Kardemummakakor
Ingredienser:
2 dl vetemjöl
½ dl strösocker
100 g smör eller
margarin
2 tsk mald
kardemumma
Gör så här:
1. Sätt ugnen på
200°C.
2. Blanda mjöl
och socker.
3. Finfördela
smöret i blandningen och arbeta ihop den till en deg.
4. Forma degen
till köttbullsstora kulor.
5. Lägg dem på
bakplåtspapper.
6. Tryck till
kakorna med en mjölad gaffel.
7. Grädda mitt i
ugnen i ca 10 minuter eller tills kakorna börjar få färg.
8. Låt kakorna
kallna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar