torsdag 16 maj 2013

Bärgino och kardemummakakor


Bärgino och kardemummakakor

Bärgino
Ingredienser:
400 g blandade bär
2 msk strösocker
1,5 msk potatismjöl
50 g vit choklad, tex Odense

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Blanda bären, sockret och potatismjölet och lägg upp i portionsformar eller i en stor form.
3. Hacka den vita chokladen och strö den över bären.
4. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills chokladen fått färg.

Kardemummakakor
Ingredienser:
2 dl vetemjöl
½ dl strösocker
100 g smör eller margarin
2 tsk mald kardemumma

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Blanda mjöl och socker.
3. Finfördela smöret i blandningen och arbeta ihop den till en deg.
4. Forma degen till köttbullsstora kulor.
5. Lägg dem på bakplåtspapper.
6. Tryck till kakorna med en mjölad gaffel.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills kakorna börjar få färg.
8. Låt kakorna kallna på plåten.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar