torsdag 23 maj 2013

Rabarberkaka och vaniljsås


Rabarberkaka och vaniljsås


Rabarberkaka
Ingredienser:
Smör
Ströbröd till formen
1 ägg
0,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
150 g rabarber
40 g margarin
Pärlsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
3. Vispa lätt samman ägg och socker och blanda sedan ner mjölet lite i taget till en slät smet.
4. Häll smeten i formen och täck med rabarber som är skurna i 2 centimeter tjocka bitar.
5. Täck med tunna skivor av smör.
6. Strö över pärlsocker.
7. Grädda i ca 30 minuter eller tills kakan känns torr.

Vaniljsås
Ingredienser:
1 ägg
1 msk socker
1 tsk potatismjöl
2 dl mjölk
½ – 1 msk vaniljsocker

Gör så här:
1. Blanda ägg, socker, potatismjöl och mjölk.
2. Sjud blandningen på svag värme tills såsen tjocknat. Den ska inte koka.
3. Häll upp såsen i en annan skål och vispa i såsen då och då tills den svalnat.
4. Smaksätt såsen med vaniljsocker.


Jag jobbade med Daniel idag, det fungerade bra!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar