Hälsobullar
Ingredienser:
25 g margarin
2 dl mjölk
25 g = ½ paket
jäst
2 krm salt
1 msk sirap
½ dl
rågflingor
½ dl krossad
råg
2 dl rågsikt
2 - 2 ½ dl
vetemjöl
Gör så
här:
1. Smält margarinet i en kastrull
2. Tillsätt mjölken och värm den till 37° [=fingervarmt]
3. Smula jästen i en skål. Häll mjölken över. Blanda med en träsked
4. Tillsätt salt, sirap och ev kummin.
5. Tillsätt rågflingor, krossad råg, rågsikt och vetemjöl. Arbeta degen tills den släpper skålen.
6. Ställ degen att jäsa i ca 10 min under bakduk.
7. Sätt ugnen på 225°. Smörj en plåt.
1. Smält margarinet i en kastrull
2. Tillsätt mjölken och värm den till 37° [=fingervarmt]
3. Smula jästen i en skål. Häll mjölken över. Blanda med en träsked
4. Tillsätt salt, sirap och ev kummin.
5. Tillsätt rågflingor, krossad råg, rågsikt och vetemjöl. Arbeta degen tills den släpper skålen.
6. Ställ degen att jäsa i ca 10 min under bakduk.
7. Sätt ugnen på 225°. Smörj en plåt.
8.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta tills den är smidig
och släpper bakbordet utan
mjöl.
9. Dela degen i 2 delar och rulla dem till runda bullar som lägges på plåten.
10. Dela varje längd i 6 bitar och rulla dem till runda bullar som lägges på plåten.
11. Låt bullarna jäsa med bakduk över.
12. Grädda dem i mitten av ugnen ca 10 min.
13. Lägg bullarna på galler med bakduk över.
mjöl.
9. Dela degen i 2 delar och rulla dem till runda bullar som lägges på plåten.
10. Dela varje längd i 6 bitar och rulla dem till runda bullar som lägges på plåten.
11. Låt bullarna jäsa med bakduk över.
12. Grädda dem i mitten av ugnen ca 10 min.
13. Lägg bullarna på galler med bakduk över.
Jag
jobbade med Samuel idag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar