torsdag 27 september 2012

Rödbetssoppa


Rödbetssoppa


Ingredienser:
3 färska rödbetor
1 lök
1 liten morot
1 klyfta (ca 100 g) vitkål
1 msk matfett
½ 1 buljong (vatten + buljongtärning)
2 varv (¼ krm) svart-/vitpeppar
½ lagerblad
½ msk vinäger
(salt)
Garnering persilja, 2 msk gräddfil

Gör så här:
1. Skölj, ansa och skär alla grönsakerna i fina strimlor, spar en av rödbetorna.
2. Smält matfettet i en kastrull och fräs de strimlad grönsakerna i ett par minuter.
3. Tillsätt buljong, peppar och lagerblad.
4. Sjud i ca 25 minuter.
5. Råriv den sista rödbetan direkt ner i soppan. Då får soppan en vackert mörkröd färg. Låt soppan sjuda i ytterligare ca 5 minuter.
6. Smaksätt med vinäger och ev salt.
7. Lägg i en klick gräddfil och klipp över persilja. Soppan kan serveras varm eller kall.

Jag jobbade med Moa och det gick jättebra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar