onsdag 10 oktober 2012

Bikarbonatsbröd


Bikarbonatsbröd/bullar

Ingredienser:
1 dl grahamsmjöl
1 ½ dl vetemjöl
½ dl grovt rågmjöl
½ tsk salt
½ dl solroskärnor
¼ dl linfrön
¼ dl torkade aprikoser
2 ½ dl filmjöl
½ tsk bikarbonat
2 ½ msk sirap

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Blanda filmjölken och sirapen i en annan bunke.
3. Blanda i lite åtgången av de torra ingredienserna (ej aprikoserna) i filmjölken, rör om efter var gång.
4. Hacka aprikoserna och blanda i dem.
5. När allt är blandat klickar ni ut lagom stora klickar på en bakplåtsklädd plåt.
6. Grädda i ugnen 175° i ca 10-15 minuter. De skall ej vara kladdiga när du sticker en provsticka i dem och de skall vara hårda på ytan.


Jag jobbade med Clara och det gick jättebra! Vi hade inga aprikoser i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar