Bikarbonatsbröd/bullar
Ingredienser:
1 ½ dl
vetemjöl
½ tsk
salt
½ dl
solroskärnor
¼ dl
linfrön
¼ dl
torkade aprikoser
2 ½ dl
filmjöl
½ tsk
bikarbonat
2 ½
msk sirap
Gör så här:
1.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Blanda filmjölken och sirapen i en annan bunke.
3. Blanda i lite åtgången av de torra ingredienserna (ej aprikoserna) i filmjölken, rör om efter var gång.
2. Blanda filmjölken och sirapen i en annan bunke.
3. Blanda i lite åtgången av de torra ingredienserna (ej aprikoserna) i filmjölken, rör om efter var gång.
4.
Hacka aprikoserna och blanda i dem.
5.
När allt är blandat klickar ni ut lagom stora klickar på en
bakplåtsklädd plåt.
6. Grädda i ugnen 175° i ca 10-15 minuter. De skall ej vara kladdiga när du sticker en provsticka i dem och de skall vara hårda på ytan.
6. Grädda i ugnen 175° i ca 10-15 minuter. De skall ej vara kladdiga när du sticker en provsticka i dem och de skall vara hårda på ytan.
Jag jobbade med Clara och det gick jättebra! Vi hade inga aprikoser i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar