onsdag 24 oktober 2012

Bullar


Bullar ca 20 st

Ingredienser:
50 g margarin
2 dl mjölk
25 g jäst = ½ paket
½ dl socker
1 krm salt
5-6 dl vetemjöl
ev. 20 st pappersformar

Fyllning:
2 msk margarin
2 msk socker
1tsk kanel eller kardemumma eller vaniljsocker

Pensling:
1 ägg
ev pärlsocker

Gör så här:
1. Smält margarinet i en kastrull.
2. tillsätt mjölken och värm den till 37° (=fingervarmt)
3. Smula jästen i en skål. Häll degspadet över. Blanda med en träsked.
4. tillsätt socker, salt och 4 ½ dl vetemjöl.
5. Arbeta degen tills den släpper skålen.
6. Ställ degen att jäsa i ca 10 minuter under bakduk.
7. Sätt ugnen 250°.
8. Placera ut pappersformarna på en plåt eller smörj plåten.
9. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta tills den är smidig och släpper bordet utan mjöl.
10. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangel.
11. Lägg hälften av fyllningen på varje del. Rulla ihop degen till en rulle.
12. Skär varje rulle i 10 lika stora delar och ställ dem i pappersformarna eller ställ dem direkt på plåten.
13. Låt bullarna jäsa med bakduk över.
14. Pensla med uppvispat ägg. Strö ev pärlsocker över.
15. Grädda dem mitt i ugnen i ca 6 minuter.
16. Låt bullarna svalna på galler med bakduk över.

Jag jobbade med Benjamin och det gick bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar