fredag 30 augusti 2013

Småfranska baguetter


Småfranska baguetter

Ingredienser:
2 dl fingervarmt vatten
2 msk olja
2 krm salt
25 g = ½ paket jäst
4-5 dl vetemjöl


Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 250°.
Häll fingervarmt vatten, olja och salt i en skål. Lägg även ner jästen och rör om med en träsked.
Tillsätt 4 dl vetemjöl och mer mjöl ifall det behövs. Arbeta samman degen tills den släpper skålen.
Man kan baka ut degen direkt, men det är bra om den får jäsa i 15 minuter i skålen under bakduk först.
Knåda degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i två delar och gör till två baguetter.
Låt jäsa i 10-15 minuter.
Innan du stoppar in plåten i ugnen snitta baguetterna. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca tolv minuter eller tills baguetterna fått gulbrun färg.

Jag jobbade med Rebecka. Det fungerade bra och baguetterna blev jättegoda.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar