Småfranska
baguetter
Ingredienser:
2 dl
fingervarmt vatten
2 msk
olja
2 krm
salt
4-5 dl
vetemjöl
Gör så här:
Börja
med att sätta ugnen på 250°.
Häll
fingervarmt vatten, olja och salt i en skål. Lägg även ner jästen
och rör om med en träsked.
Tillsätt
4 dl vetemjöl och mer mjöl ifall det behövs. Arbeta samman degen
tills den släpper skålen.
Man kan
baka ut degen direkt, men det är bra om den får jäsa i 15 minuter
i skålen under bakduk först.
Knåda
degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i två delar och gör till
två baguetter.
Låt
jäsa i 10-15 minuter.
Innan
du stoppar in plåten i ugnen snitta baguetterna. Grädda sedan i
mitten av ugnen i ca tolv minuter eller tills baguetterna fått
gulbrun färg.
Jag
jobbade med Rebecka. Det fungerade bra och baguetterna blev
jättegoda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar