Ingredienser:
150 g köttfärs
2 dl krossade tomater
½ dl mjölk
½ lök
Ketchup
Kalvfond
1 morot
Majs
Smör/matfett
Kryddor:
Salt
Peppar
Paprika
Gurkmeja
Att äta till:
Spaghetti
Gör så här:
- Börja med att bryna färsen i matfettet.
- Skala och hacka moroten och löken i lagom stora bitar.
- Lägg i den skurna moroten och löken i köttfärsen.
- Låt steka i ca 5 min.
- Häll i krossade tomater och mjölk. Blanda till en sås.
- Tillsätt majs, kalvfond och ketchup och rör om.
- Krydda lagom med salt, peppar, paprikakrydda och gurkmeja.
- Låt köttfärsen stå och koka i ca 10 min.
Glöm inte tajma in så att spaghettin
är klar samtidigt!
Jag jobbade med Sandra idag, det gick
jättebra och maten blev god!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar