torsdag 12 september 2013

Spaghetti och köttfärssås


Ingredienser:
150 g köttfärs
2 dl krossade tomater
½ dl mjölk
½ lök
Ketchup
Kalvfond
1 morot
Majs
Smör/matfett

Kryddor:
Salt
Peppar
Paprika
Gurkmeja

Att äta till:
Spaghetti

Gör så här:
  1. Börja med att bryna färsen i matfettet.
  1. Skala och hacka moroten och löken i lagom stora bitar.
  2. Lägg i den skurna moroten och löken i köttfärsen.
  3. Låt steka i ca 5 min.
  4. Häll i krossade tomater och mjölk. Blanda till en sås.
  5. Tillsätt majs, kalvfond och ketchup och rör om.
  6. Krydda lagom med salt, peppar, paprikakrydda och gurkmeja.
  7. Låt köttfärsen stå och koka i ca 10 min.

Glöm inte tajma in så att spaghettin är klar samtidigt!

Jag jobbade med Sandra idag, det gick jättebra och maten blev god!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar