Spaghetti och
köttfärssås
Ingredienser:
½ gul
lök
1
vitlöksklyfta
1 ½ dl
krossade tomater
2 krm
salt
1 krm
peppar
1 krm
paprikapulver
2 krm
örtkryddor
2 msk
tomatketchup eller 1 msk tomatpuré
klippt
persilja
Till stekning:
1 msk
matfett
Gör så här:
1.
Skala och hacka löken och vitlöken.
2. Värm matfettet i en stekpanna eller stekgryta
2. Värm matfettet i en stekpanna eller stekgryta
3. Fräs
löken tills den fått ljusgul färg.
4. Lägg i köttfärsen och låt den brynas tillsammans med löken ca 5 min på svag värme. Finfördela färsen tills den blir grynig.
5. Tillsätt krossade tomater, kryddor och tomatketchup eller tomatpuré. Låt sjuda 5 min på svag värme. Tillsätt eventuellt vatten om det behövs.
6. Skölj och klipp persiljan och strö över.
4. Lägg i köttfärsen och låt den brynas tillsammans med löken ca 5 min på svag värme. Finfördela färsen tills den blir grynig.
5. Tillsätt krossade tomater, kryddor och tomatketchup eller tomatpuré. Låt sjuda 5 min på svag värme. Tillsätt eventuellt vatten om det behövs.
6. Skölj och klipp persiljan och strö över.
Jag
jobbade med Noa och det gick jättebra! Det blev väldigt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar